Automatisering

De hedendaagse engineering vraagt meer dan alleen maar een computer met CAD software. Het gebruik van scripts kan repeterende taken eenvoudiger maken of zelfs compleet geautomatiseerd. Hierdoor houdt de engineer meer tijd over voor engineering taken en kunnen meer eenvoudige taken automatisch worden uitgevoerd. Moderne 3D CAD systemen, kunnen veel informatie leveren over het ontwerp. Door middel van scripts kan deze informatie worden uitgelezen en verwerkt.

Enkele voorbeelden zijn;

  • Automatisch invullen van het tekenkader
  • Genereren van BOM lijsten
  • Automatische export naar verschillende bestandsformaten
  • product configurator

Maar ook kunnen wij customised applicaties ontwikkelen voor PDM systemen, zoals SolidWorks Workgoup PDM. En BI gerelateerde applicaties om informatie uit de database te halen en te gebruiken voor reporting.

Voor het maken van applicaties gebruiken wij oa; Visual Studio, SolidWorks API en MS SQL.

Een kleine greep uit wat wij hebben gemaakt;

Product configurator (SolidWorks/CAMWorks)

Probleem: De opdrachtgever is een grootverspanend bedrijf. Zij moeten diverse eindbewerkingen doen aan frames. Hun opdrachtgever levert de frames en alleen maar een PDF bestand.
Oplossing: Wij ontwikkelde een productconfigurator, waarmee de frames eenvoudig zijn aan te passen aan de maten in het PDF bestand. Het 3D ontwerp wordt daarna gebruikt om in CAMWorks het NC bestand te programmeren.

SolidWorks Lincese monitor (SolidWorks)

Probleem: De opdrachtgever heeft wereldwijd verschillende engineering afdelingen die werken met SolidWorks®. Hiervoor wordt een netwerk licentie gebruikt. De opdrachtgever wil inzicht hebben hoeveel licenties per engineering afdeling wordt gebruikt.
Oplossing: Wij ontwikkelde een server en een client tool. De server tool, logt hoeveel licenties in gebruik zijn en schrijft dit naar een database. De client tool haalt de informatie uit de database en kan van een opgegeven periode het licentie gebruik laten zien. In een grafiek wordt dit grafisch weergegeven.

SolidWorks License Monitor

Plotmonitor (Keytech)

Deze applicatie geeft een overzicht van de huidige jobs op de Keytech image servers. Er wordt informatie gegeven of de job goed is afgerond. Daarnaast is er ook een overzicht van de plot opdrachten die op de huidige dag zijn uitgevoerd.

License monitor (Keytech)

Deze applicatie bestaat uit een server en een client applicatie. De server applicatie logt hoeveel Keytech licenties van de verschillende modules in gebruik zijn. Met de client applicatie kan worden geanalyseerd hoeveel Keytech licenties in een bepaalde tijd zijn gebruikt. Hier worden ook grafieken van gemaakt.