3D Print service

Met onze professionele 3D print service, kunt u uw modellen op een snelle manier van ontwerp naar realiteit brengen.

Dit kunnen modellen zijn die door ons zijn ontworpen of 3D gescand, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen modellen laten printen.

Enkele bestandsformaten die wij kunnen inlezen zijn;

  • Mesh bestanden: OBJ, STL, PLY
  • Surface/Solid bestanden: IGES, STEP, Parasolid, Acis en native SolidWorks.
  • Puntenwolken: XYZ, TXT

Wij gebruiken printers waarmee grote modellen met hoge nauwkeurigheid kunnen worden geprint. De maximale print volume hierbij is 400 x 355 x 400mm. De materialen die hierbij kunnen worden geprint zijn; ABS, Poly Carbonaat en Ultem. De modellen die meestal op deze printer worden geprint, zijn (functionele) prototypes, architecturale maquettes en end-use onderdelen. Deze onderdelen kunnen ook in een RAL kleur worden gespoten.

Daarnaast gebruiken wij een printer met een print volume van 230 x 150 x 140 mm. Deze printer wordt vooral gebruikt om meer exotischere materialen te printen zoals, Co polyester, PLA gemengd met koper, brons of messing of PLA gemengd met hout. Maar ook printen wij met hoogwaardig PLA/PHA, waarbij vele kleuren zijn te kiezen. De modellen die op deze printer worden geprint zijn vaak organische modellen, maar ook kleine mechanische modellen die geen hoge nauwkeurigheid nodig hebben.

hoofd Een borstbeeld die door ons is gescand en daarna in CAD een voet toegevoegd met tekst. Dit voorbeeld is geprint in goudkleurige PLA/PHA van Colorfabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

spruitstuk

Voor een spruitstuk, moesten een aantal afstand houders worden gemaakt. D.m.v. reverse engineering zijn de modellen opgetekend in SolidWorks en daarna in een Co Polyester geprint. Dit materiaal is zeer sterk en taai en bovendien benzine bestendig. Dit materiaal is ook Food Contact compliant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul het onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen. Nadat u het formulier heeft verzonden, heeft u de mogelijkheid om uw model te uploaden.

[xyz-cfm-form id=2]