Bèta event SOLIDWORKS 2018

150 150 Manolito Peijnenburg

Afgelopen dinsdag en woensdag was er weer het jaarlijkse SOLIDWORKS bèta event, georganiseerd door Cadmes. Tijdens dit event kan een selectief groep gebruikers, kennis maken met de bèta versie van SOLIDWORKS. Het doel is om naast kennis te maken met de nieuwste functies, ook testen op fouten. Het gaat hierbij dan ook om de test versie of ook wel een bèta versie van SOLIDWORKS 2018. De fouten worden dan hersteld voor SOLIDWORKS 2018 SP 0.

Camanotech was ook dit jaar weer uitgenodigd bij dit event en we hebben een dagje getest met de nieuwe aankomende versie van SOLIDWORKS. Een bèta dag zonder bugs is geen bèta dag, maar ook deze keer hebben we een aantal kleine bugs gevonden. Deze worden doorgegeven aan SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS gebruikers met een subscription kunnen al de beta ook zelf downloaden en testen. Op het moment van schrijven, is beta 1 te downloaden. Fanatieke testers, kunnen zelfs prijzen winnen. Kijk hiervoor op https://www.solidworks.com/beta

De nieuwe functies zullen we bespreken wanneer SOLIDWORKS 2018 SP0 is gereleased, waarschijnlijk in oktober. Maar één van de verbeteringen die wij eruit vonden springen is de verbetering bij een Large Design Review. Het was al mogelijk om parts en sub samenstellingen in een Large Design Review te resolven en zodoende wijzigingen te maken. Nu is het ook omgekeerd mogelijk om in een Large Design Review een model of samenstelling weer te converteren naar een Graphics Component. Ook is het mogelijk om een resolved of een lightweigt component te maten met een Graphics component.