SOLIDWORKS 2018 + SOLIDWORKS CAM

150 150 Manolito Peijnenburg

Inmiddels is SOLIDWORKS 2018 uitgebracht, versie SP0.1 is te downloaden via de SOLIDWORKS customer portal voor gebruikers met een onderhoud contract.

Deze SOLIDWORKS versie heeft weer vele nieuwe functies en verbeteringen. Maar nieuwe functionaliteit waar wij erg blij mee zijn is SOLIDWORKS CAM, welk voor elke SOLIDWORKS gebruiker met een onderhoudscontract beschikbaar is, zonder extra kosten.

SOLIDWORKS CAM is gebaseerd op CAMWorks, de allereerste en meest geïntegreerde CAM module voor SOLIDWORKS. SOLIDWORKS CAM heeft de volgende modules;

SOLIDWORKS CAM Standard

  • 2,5D Frezen (prismatische vormen en Z level frezen)
  • Tolerance based machining
  • Alleen SOLIDWORKS parts (SLDPRT)

SOLIDWORKS CAM Professioneel (extra licentie kosten)

  • 2,5D Frezen (prismatische vormen en Z level frezen)
  • Tolerance based machining
  • High speed machining (Volumemill)
  • SOLIDWORKS Parts & Assemblies programmeren
  • Draaien
  • Indexeren

SOLIDWORKS CAM heeft geen modules voor 3 tot 5 assig simultaan frezen. Hiervoor moet een CAMWorks licentie worden aangeschaft.

SOLIDWORKS CAM gebruikt dezelfde postprocessoren als CAMWorks en er worden een boel standaard meegeleverd. Indien nodig kunnen wij een postprocessor op maat maken.

SOLIDWORKS CAM

150 150 Manolito Peijnenburg

Tijdens SOLIDWORKS World 2017, werd SOLIDWORKS CAM aangekondigd. Deze geïntegreerde CAM module is gebaseerd op CAMWorks en kunnen 2,5D freesbewerkingen en 2D draaibewerkingen mee worden geprogrammeerd.

Wij hebben even met de bèta versie kunnen spelen en de interface is vrijwel gelijk aan de interface van CAMWorks. Hier en daar zijn wat andere afbeeldingen gebruikt en de Technology database is wat beperkter. Maar voor degene die alledaagse producten moet frezen en/of draaien is dit een zeer uitgebreide tool.

Wij zullen in de toekomst trainingen gaan verzorgen voor SOLIDWORKS CAM en ook voor custom build post processoren kunt u bij ons terecht.

SOLIDWORKS CAM staat gepland met de release van SOLIDWORKS 2018, maar op dit moment is het nog niet duidelijk met welke SOLIDWORKS versie (Standard, Professional, Premium) wordt meegeleverd. Meer nieuws hierover, hopelijk bij de release van SOLIDWORKS 2018.

 

Bèta event SOLIDWORKS 2018

150 150 Manolito Peijnenburg

Afgelopen dinsdag en woensdag was er weer het jaarlijkse SOLIDWORKS bèta event, georganiseerd door Cadmes. Tijdens dit event kan een selectief groep gebruikers, kennis maken met de bèta versie van SOLIDWORKS. Het doel is om naast kennis te maken met de nieuwste functies, ook testen op fouten. Het gaat hierbij dan ook om de test versie of ook wel een bèta versie van SOLIDWORKS 2018. De fouten worden dan hersteld voor SOLIDWORKS 2018 SP 0.

Camanotech was ook dit jaar weer uitgenodigd bij dit event en we hebben een dagje getest met de nieuwe aankomende versie van SOLIDWORKS. Een bèta dag zonder bugs is geen bèta dag, maar ook deze keer hebben we een aantal kleine bugs gevonden. Deze worden doorgegeven aan SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS gebruikers met een subscription kunnen al de beta ook zelf downloaden en testen. Op het moment van schrijven, is beta 1 te downloaden. Fanatieke testers, kunnen zelfs prijzen winnen. Kijk hiervoor op https://www.solidworks.com/beta

De nieuwe functies zullen we bespreken wanneer SOLIDWORKS 2018 SP0 is gereleased, waarschijnlijk in oktober. Maar één van de verbeteringen die wij eruit vonden springen is de verbetering bij een Large Design Review. Het was al mogelijk om parts en sub samenstellingen in een Large Design Review te resolven en zodoende wijzigingen te maken. Nu is het ook omgekeerd mogelijk om in een Large Design Review een model of samenstelling weer te converteren naar een Graphics Component. Ook is het mogelijk om een resolved of een lightweigt component te maten met een Graphics component.